×
×

کارشناس مسائل سیاسی مطرح کرد :
تأثیرات منفی مهاجرت نخبگان بر اقتصاد کشور

  • کد نوشته: 1848
  • 4 آذر
  • 1 بازدید
  • ۰
  • کارشناس مسائل سیاسی گفت: خروج افراد با استعداد و متخصص به معنای کاهش ظرفیت‌های تولیدی و نوآوری بوده و زمانی که نخبگان از کشور خارج می‌شوند فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری نیز از دست می‌رود.
    تأثیرات منفی مهاجرت نخبگان بر اقتصاد کشور
  • به گزارش خبرگزاری «میامی جوان »؛ حسین مباشری با بیان خطرات مهاجرت نخبگان از کشور اظهار کرد: مهاجرت نخبگان به‌عنوان یکی از چالش‌های جدی پیش روی کشورهای در حال توسعه و به‌ویژه ایران به‌شمار می‌رود، زیرا خروج نخبگان سبب کاهش سرمایه‌های انسانی و فکری کشور شده و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عمیقی نیز به همراه دارد.

     

    کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین خطرات مهاجرت نخبگان کاهش توان علمی و فنی کشور است، عنوان کرد: نخبگان به‌عنوان موتور محرکه توسعه علمی و فناوری، نقش به‌سزایی در پیشرفت کشور دارند و با خروج آن‌ها نه‌تنها دانش و تخصص ارزشمندی از دست می‌رود، بلکه جوانان و دانشجویان نیز از الگوهای موفق دور می‌شوند.

     

    وی ادامه داد: این امر می‌تواند به کاهش انگیزه و اشتیاق نخبگان برای ادامه تحصیل و فعالیت‌های علمی منجر شود و در واقع مهاجرت نخبگان می‌تواند به تضعیف زنجیره تولید علم و فناوری در کشور بیانجامد.

     

    مباشری با بیان اینکه مهاجرت نخبگان تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور دارد، خاطرنشان کرد: خروج افراد با استعداد و متخصص به معنای کاهش ظرفیت‌های تولیدی و نوآوری بوده و امروزه ثروت کشورها بر اساس فروش دانش و مالکیت فکری شکل می‌گیرد و زمانی که نخبگان از کشور خارج می‌شوند فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری نیز از دست می‌رود و برآوردها نشان می‌دهد ضرر مالی ناشی از خروج نخبگان سه برابر درآمد نفتی کشور است.

     

    وی مهاجرت نخبگان را عامل تضعیف هویت ملی و اجتماعی دانست و افزود: نخبگان به‌عنوان نمایندگان فرهنگی و علمی کشور نقش مهمی در ترویج فرهنگ و ارزش‌های ملی دارند و با مهاجرت آن‌ها جامعه با کمبود افرادی مواجه می‌شود که بتوانند به تبیین و ترویج فرهنگ ملی بپردازند.

     

    کارشناس مسائل سیاسی در ادامه افزود: یکی از دلایل اصلی مهاجرت نخبگان عدم احساس مسؤولیت اجتماعی و شرف ملی نسبت به وظایف خود در قبال کشور است زیرا در شرایط سخت اقتصادی و تحریمی نخبگان باید به‌عنوان پیشگامان تغییر راهکارهایی برای بهبود وضعیت کشور ارائه دهند.

     

    وی ادامه داد: زمانی نخبگان بدون احساس مسؤولیت اجتماعی به مهاجرت روی می‌آورند این پیام را به جامعه منتقل می‌کنند که در برابر مشکلات باید فرار کرد و مقابله نکرد.

     

    مباشری با بیان اینکه باید شرایط مناسب برای بازگشت نخبگان فراهم شود عنوان کرد: این شامل ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب، تأمین امکانات پژوهشی و علمی، و همچنین فراهم کردن فضای مناسب برای رشد خلاقیت و نوآوری است.

     

    کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: ضروری است که مسئولان و سیاستگذاران در راستای حفظ نخبگان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها تلاش کنند تا بتوانند آینده‌ای روشن‌تر برای کشور رقم بزنند.

     

    انتهای خبر/

     

     

    منبع: مرآت

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *