به گزارش خبرگزاری میامی جوان، سید حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزبالله لبنان به خوبی برای رژیم صهیونیستی شناخته شده بود آنقدر که اسرائیل با علم کامل به میزان نفوذ، اثرگذاری و توان تغییر معادلات او در جبهه مقاومت و در راس حزبالله، دست به ترور و شهادت وی زد.
اسرائیل قصد فروپاشی حزبالله لبنان را داشت
سناریوی اول انفجار پیجیرها و شروع ناآرامیها در لبنان ، سناریوی دوم، ترور دبیرکل حزبالله و در پایان تداوم بمبارانهای هوایی برای به زانو در آوردن جریان مقاومت در لبنان.
افکار عمومی دنیا دیدند که در فاصله زمانی کوتاه کمتر از یک ماه تمام این برنامه ها از سوی رژیم صهیونیستی به اجرا در آمد تا بستر برای تحقق اهداف صهیونیستی مهیا شود اما حالا پس از گذشت چند ماه از نقشههای اسرائیل در لبنان، هدفی که نتانیاهو به دنبال آن بود محقق نشد.
حزبالله لبنان نهتنها دچار فروپاشی نشد، بلکه این جنبش توانست قدرت خود را بازیابی کرده و ضربات سهمگینی به صهیونیستها بزند.
موضوعی که بارها و بارها در تاریخ مبارزاتی جریان مقاومت رخ داده است. موضوعی که رهبر انقلاب نیز در روز میلاد صدیقه کبری سلام الله علیه در جمع مداحان به آن اشاره کردند.
رهبر انقلاب در این سخنرانی فرمودند: مردان مؤمن و شرافتمند در یمن، عراق، لبنان، فلسطین و انشاءالله در آینده نزدیک در سوریه، در حال مبارزه با ظلم و جنایت و رژیم منحوس و تحمیلی صهیونیستی هستند، جمهوری اسلامی نیز مبارزه میکند و به خواست پروردگار این رژیم را از منطقه ازاله خواهیم کرد.
ایشان این سخنان را نه یک بیان سیاسی بلکه حقایقی ملموس و تجربهشده خواندند و با اشاره به سربرآوردن مجموعه قوی و پولادین و شرافتمندِ حزبالله از دل اغتشاشات و جنگهای داخلی دهه ۶۰ لبنان خاطرنشان کردند: از دل آن تهدیدها و ناامنیها، فرصت بزرگی همچون حزبالله لبنان سربرآورد و اتفاقاتی همچون شهادت بزرگان آن همچون سید عباس موسوی نیز نهتنها آن را ضعیف نکرد بلکه قویتر کرد و امروز و فردای مقاومت نیز همینگونه خواهد بود.
نخستین جرقه جنگ های داخلی لبنان به روایت امام موسی صدر
اختلافات و جنگهای داخلی لبنان که از سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ به طول انجامید در واقع همان تهدیدی بود که به تعبیر رهبر انقلاب به خلق فرصت شکوفایی حزبالله منجر شد.
چند قطبیشدن ساختار سیاسی لبنان در اثر استعمارگری فرانسه و پس از آن نفوذ رژیم صهیونیستی موجب شد جرقه جنگهای داخلی در لبنان زده شود.
امام موسی صدر درباره عوامل بروز جنگهای داخلی در لبنان گفته بود سه عامل داخلی، عربی، و جهانی در بروز جنگ داخلی در لبنان نقش داشت، او درباره نخستین جرقه مهمی را که به آغاز نخستین جنگ در سال ۱۹۷۵ منجر شد و ۱۹ ماه طول کشید گفته بود: «معروف سعد که یکی از رهبران مسلمان جنوب لبنان بود، در پیشاپیش تظاهراتی به نفع ماهیگیران محروم که اعتراض به تشکیل یک شرکت احتکار ماهیگیری داشتند، هدف گلوله ارتش قرار گرفت و کشته شد. بدین ترتیب، بحران شروع شد، چند روز بعد اتوبوسی که ۳۷ نفر لبنانی و فلسطینی در آن بودند از منطقه عینالرمانه در حال عبور بود که اتومبیل منفجر شد و مردانی که داخل آن بودند یک به یک بیرون آورده شده و با گلوله مارونیها کشته شدند و از این پس جنگ داخلی آغاز شد.
جنگ داخلی لبنان به جهت درگیری مذهبی، قومی و نژادی گسترده شهرت پیدا کرده است. در این جنگ گروهها و شبهنظامیان یهودی، مسیحی و مسلمانان با چندین زیرشاخه مذهبی به صفآرایی مقابل یکدیگر پرداختند و اوضاع داخلی لبنان را به سمت آشوب و ناامنی کشاندند.
حملات گسترده رژیم صهیونیستی از زمین، هوا و دریا علیه لبنان نیز با حمایت کامل کشورهای غربی صورت گرفت به طوری که ایالات متحده قطعنامه پیشنهادی مبنی بر خروج اسرائیل از لبنان در سال ۱۹۸۲ را وتو کرد.
کشتار صبرا و شتیلا، ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان، انتفاضه ۶ فوریه و انفجار مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت از جمله حوادث شاخص آشوبهای داخلی لبنان بود.
سرانجام اما جنگ داخلی لبنان با در سال ۱۹۸۹ رسماً به پایان رسید اما درگیریهای مسلحانه دستکم تا یک سال پس از آن نیز ادامه داشت، همین امر موجب شد سرانجام مجلس لبنان ضمن اعلام عفو عمومی، همه شبهنظامیان به استثنای حزبالله را منحل و غیرقانونی اعلام کند؛ این امر موجب شد تا از دل که به تعبیر رهبر انقلاب از دل آن تهدیدها و ناامنیها، فرصت بزرگی همچون حزبالله لبنان سربرآورد و هر روز نیروی آن فزایندهتر و اثرگذاریاش بیشتر شود.
فردای مقاومت قویتر خواهد بود
۳۲ سال قبل پس از ترور سید عباس موسوی دبیر کل حزب الله لبنان به دست رژیم صهیونیستی، رسانه های عبری زبان مدعی شدند که «دوران درگیری با حزب الله به پایان رسیده است» موضوعی که شاید در طول سه دهه گذشته بیش از هر چیز برای صهیونیست ها به رویایی دست نیافتنی تبدیل شد.
حزبالله لبنان پس از شهادت سید عباس موسوی آنقدر بالنده و قدرتمند شد که توانست پیروزیهای خیره کننده ای را در نبرد با صهیونیستها به دست آورد و جبهه مقاومت آنچنان تقویت شد که لزره بر پیکر رژیم صهیونیستها انداخت.
به تعبیر رهبر انقلاب اتفاقاتی همچون شهادت بزرگان حزب الله همچون سیدعباس موسوی نیز نهتنها آن را ضعیف نکرد بلکه قویتر کرد و امروز و فردای مقاومت نیز همینگونه خواهد بود.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید