×
×

یک کارشناس بورس مطرح کرد:
حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه

  • کد نوشته: 1871
  • 7 آذر
  • 6 بازدید
  • ۰
  • یک کارشناس بورس گفت: اصلاح عواملی مانند نرخ بهره مالکانه، نرخ نیما و نرخ خوراک که تأثیرات منفی بر بورس داشتند موجب رشد بورس شد.
    حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه
  • به گزارش خبرگزاری میامی جوان،  سید محسن موسوی  به بررسی رشدهای اخیر بازار سرمایه و دلایل آن پرداخت و گفت: در حال حاضر عواملی که تأثیر منفی بر بازار داشتند، از آن دور شده‌اند. برای نمونه، عواملی مانند نرخ بهره مالکانه، نرخ نیما و نرخ خوراک که تأثیرات منفی داشتند، از بین رفته‌اند. به همین دلیل، پول حقیقی خوبی وارد بازار شده و در کنار حقوقی‌ها، سهام خریداری می‌کنند. همچنین، دولت نسبت به فروش اوراق تجدید نظر کرده و صحبت از کاهش نرخ بهره بانکی است. اگر این اصلاحات اتفاق بیفتد، بخشی از پول‌ها از بانک آزاد می‌شود و به سمت بازار می‌آید. می‌توان گفت که بازارساز نقش مثبتی در استمرار رشد بورس داشته است.

     

    موسوی افزود: هنوز بازار کارایی لازم را ندارد، زیرا دامنه محدود است. قانون‌گذار سیستم بازار را بر مبنای تنش‌ها همچنان مدیریت می‌کند. به همین دلیل، اگر محدودیت دامنه معاملات بازار سرمایه برداشته شود و خرید و فروش در معاملات به تعادل برسد، می‌توان گفت وضعیت بورس به روند صعودی برگشته است. اما در موقعیت کنونی، فعلاً یک روند مثبت موقت را تجربه می‌کند.

     

    تأثیر کسری بودجه و نرخ ارز بر بازار

     

    وی با اشاره به اینکه دولت کسری بودجه دارد و درآمد ارزی کافی برای پوشش هزینه‌ها را ندارد، اظهار کرد: به همین دلیل، نرخ ارز نگاه صعودی دارد و پیش‌بینی می‌شود که رشد قیمت ارز بعد از یک دوره سرکوب اتفاق بیفتد. به عبارت دیگر، به دلیل اینکه بازار در چند وقت اخیر اصلاح زیادی داشته، در مقطع کنونی هر اتفاقی رخ دهد که شرکت‌ها بتوانند دلار خود را با نرخ بالاتر تسعیر کنند، سود بیش‌تری می‌برند. از آنجا که دولت هم به ارز نیاز دارد، رویکردش اجرای سیاست‌هایی همچون ارز توافقی است که این مسئله به افزایش درآمد شرکت‌های صادراتی حاضر در بورس می‌انجامد.

     

    افزایش ورودی پول به بازار سهام

     

    این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه بورس در چند ماه گذشته افت ارزش داشته و به نقاط ارزنده‌ای رسیده است، اظهار کرد: اما هنوز ریسک‌هایی برای بازار وجود دارد. حتی گفته می‌شود که امسال حدود ۸۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود دارد. این عدد احتمالاً سال آینده نیز اتفاق بیفتد که باید از جایی جبران شود. اگر این کسری از محل اوراق تأمین شود، یعنی دولت کسری را به سال‌های بعد منتقل می‌کند. از آنجا که تاکنون راهکاری برای افزایش درآمد برای جبران کسری بودجه ارائه نکرده است، احتمالاً این اتفاق بیفتد. البته صحبت‌هایی درباره مولدسازی دارایی‌ها مطرح شده، اما این موضوع سال‌های قبل نیز مطرح بود و محقق نشد، به همین دلیل بعید به نظر می‌رسد که امسال یا سال آینده نیز اتفاق بیفتد. وی ادامه داد: سهام شرکت‌های دولتی نیز تمام شده و در حال حاضر تنها شرکت‌هایی مانند پتروشیمی خلیج‌فارس و… سهامدارند که عرضه سهام آن‌ها بعید است. همچنین، دولت تنها در شرکت‌هایی سهام دارد که عرضه آن‌ها دردسرساز است. در موضوع واگذاری سهام بانک‌ها نیز دولت تاکنون تجربه موفقی نداشته است. به همین دلیل، به جای واگذاری سهام، احتمالاً روی نرخ ارز، نرخ حامل‌های انرژی و… دست خواهد گذاشت.

     

    ریسک‌های سیاسی و تأثیر آن بر بازار

     

    این کارشناس بازار سهام درباره ریسک‌های سیاسی نیز گفت: رویه کشورهای غربی علیه ایران از قبل منفی بوده است. به طوری که در یک بازه زمانی میزان صادرات نفت به شدت کاهش یافت، اما در همان مقطع صادرات نفت ایران ادامه داشت. هرچند عدم‌النفعی در صادرات نیز وجود داشت و قیمت نفت ایران کم‌تر از نرخ بازار معامله می‌شد. بنابراین، سیاست منفی علیه ایران در مقطع کنونی نیز وجود دارد. اما با توجه به اینکه در دوره ترامپ قیمت ارز ۵۰۰ درصد پیشرفت داشت، بازار نگاه این‌ چنینی دارد. به همین دلیل، تقاضا برای نمادهای صادراتی مثبت شده است. اما به طور کلی، اگر بورس نسبت به دوره قبل بخواهد واکنش نشان دهد، کلیت بازار چندان صعودی نخواهد بود.

     

    تأثیر ریسک‌های سیاسی و نوسانات دلار

     

    موسوی تصریح کرد: هرقدر ریسک‌های سیاسی بالا رود، به‌طور حتم قیمت دلار هم بالا می‌رود. در دوره نخست ترامپ، محدودیت‌های داخلی در کنار محدودیت‌های خارجی به رشد دلار منجر شد. به همین دلیل، شرکت‌های صادراتی رشد زیادی را تجربه کردند. اما هنوز مسیری برای بازار نمی‌توانیم ترسیم کنیم.

     

    انتهای خبر/

     

     

     

     

    منبع: راه دانا

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *